website over gifts

Diamond painting: De nieuwste hobby trend

Ben jij al bekend met Diamond painting? Dit is de nieuwste trend op het gebied van hobby en creativiteit. Het heeft betrekking op het maken van een schilderij, maar dan met allemaal kleine stukjes glas of kunststof, in plaats van met verf. Je krijgt een bepaald patroon en daar bovenop moet je al die stukjes glas plakken. Deze stukjes hebben de vorm van hele kleine diamantjes, vandaar dat het de naam Diamond painting heeft gekregen. Deze manier van kunst maken is in korte tijd heel populair geworden, want het levert altijd een echte eycatcher op. Doordat de steentjes het licht mooi vangen en reflecteren vallen ze heel erg op en doen ze het goed als decoratie.

Is Diamond painting voor kinderen of volwassenen?

Je zou denken dat dit een hobby is die enkel voor kinderen is, maar er zijn heel veel (jong)- volwassenen die ook dol zijn op Diamond painting. Het betreft dan vooral vrouwen. Ze zeggen niet voor niets ‘Diamonds are a girls’ best friend’. Veel vrouwen zijn dol op alles wat glimt en zo’n schilderij met allemaal kleine, glimmende steentjes ziet er super mooi uit. Bovendien is het ook nog eens heel erg leuk om te doen. Het is een beetje zoals puzzelen, maar dan met een blijvender resultaat, want je maakt hem niet meer kapot.

Een leukere hobby dan puzzelen

Het leuke aan zo’n Diamond painting (als je het vergelijkt met het maken van puzzels) is dat je hem permanent maakt. De steentjes die je hebt opgeplakt haal je natuurlijk niet meer los, wat bij een puzzel wel het geval is. Je kunt hem dus daadwerkelijk ophangen of op een plankje in de woon- of kinderkamer zetten. In principe kan dat met puzzels ook, zeker als je ze opplakt in plaats van los neerlegt. Maar het ziet er toch niet zo leuk uit, want je blijft de randen van de puzzelstukjes zien.

Gezellig samen met je vriendinnen knutselen

Overigens is Diamond painting net als puzzelen wel iets wat je gezellig samen met je vriendinnen of kinderen kunt doen. Maak er een middag voor vrij, zet een flinke pot thee en haal koekjes in huis. Je kunt ervoor kiezen om met zijn allen aan één exemplaar te werken, maar je kunt ook iedereen hun eigen Diamond painting mee laten nemen. Als het voor je kinderen is dan mogen ze natuurlijk hun eigen print uitzoeken, die ze als hij af is kunnen tentoonstellen op hun kamer. Maar let op, want het is wel een verslavende hobby!

Je hele huis vol met dit soort paintings

Je zult niet de eerste zijn die één keer een mooie Diamond painting heeft gemaakt en vervolgens verslaafd raakt aan deze super leuke hobby. Het is nu eenmaal heel erg leuk om te doen en je wordt er heel ontspannen van. Het feit dat je er ook nog een leuk kunstwerkje aan overhoudt is natuurlijk mooi meegenomen. Dat is niet waar de meeste mensen het voor doen, maar het is wel erg leuk om neer te zetten, als een soort beloning voor je geduld! Als jij het nog nooit gedaan hebt moet je het zeker eens proberen! En ben je echt overtuigd? Dan kan je ook Diamond Painting pakketten kopen.

Reacties zijn gesloten.