website over gifts

Tips om de relatie met je werknemers te verbeteren

Een goede relatie met je werknemers is belangrijk. Niet alleen voor de sfeer op de werkvloer, maar ook voor de motivatie en prestatie van het personeel. Uit onderzoek blijkt dat 1/3 vindt dat de relatie met hun werkgever niet goed is en dat hun werkzaamheden daar onder lijden. Om niet alleen je werknemers, maar ook jezelf tevreden te houden, is een investering in een goede relatie belangrijk. Een goede verstandhouding tussen werknemer en werkgever werkt tenslotte het allerbeste. Met deze tips verbeter je de relatie met je werknemers meteen!

Complimenten en feedback

Geef complimenten als je werknemers iets goeds doen, maar durf ook opbouwende feedback te geven als iets beter kan. Het is ontzettend belangrijk dat je als werkgever open met je werknemers durft te communiceren op een manier dat zij zich niet ondergewaardeerd voelen. Als iemand onbewust fouten maakt terwijl niemand diegene daar op wijst, dan weet diegene ook niet hoe het dan wel zou moeten. Opbouwende kritiek/feedback helpt mensen juist verder. En geregeld een compliment natuurlijk ook.

Uit je waardering

Uit je waardering voor hetgeen wat je werknemers doen. Zonder hen zou het bedrijf tenslotte niet echt bestaan of stond je er alleen voor. Waardering kun je uiten door bijvoorbeeld kleinigheidjes of presentjes te geven als blijk van waardering. Wat ook gewaardeerd wordt is als de verjaardagen bijgehouden worden en personeel dat jarig is die dag ook echt in het zonnetje gezet worden. Verder waarderen werknemers het als er rond de feestdagen aan ze gedacht wordt. Zo kun je bijvoorbeeld iets leuks voor ze regelen als een kerstpakket bezorgen rond de kerst met zorgvuldig uitgekozen cadeautjes.

Een gezonde balans tussen werk en privé

Het is belangrijk dat men privé en werk gescheiden houdt. Maar mensen zijn en blijven sociale wezens en we houden ervan om te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Geef je werknemers tot zekere hoogte wat inzicht in je privé leven. Iedereen hoopt op een gezonde hoeveelheid interesse in zijn/haar leven en het is af en toe fijn om het niet alleen maar over werk te hoeven hebben. Bovendien kan het een positieve invloed hebben op de prestaties van je werknemers, als ze jou ook als mens beschouwen en niet enkel als de baas.

Organiseer sociale activiteiten

Natuurlijk dient er op de werkvloer zoveel mogelijk gewerkt te worden, dus maak ruimte voor dit soort sociale omgang. Zo kun je bijvoorbeeld elke vrijdagmiddag een borrel organiseren om met z'n allen het weekend in te luiden en kun je een (half)jaarlijks personeelsuitje plannen. Zo kan iedereen geregeld bij elkaar komen buiten het werk om en het uitgebreid over hun privé leven hebben zonder dat het werk eronder lijdt.

Reacties zijn gesloten.