website over gifts

Wat draag jij tijdens een chique aangelegenheid?

Heb je binnenkort een klassieke bruiloft, een belangrijk diner of een andere chique aangelegenheid? Dan zijn je nette blouse en spijkerbroek helaas niet meer voldoende om te voldoen aan de verwachtingen. Tijdens dit soort aangelegenheden is namelijk meestal een dresscode verplicht. Maar wat draag je dan bij zo’n dresscode? Zie je als man de dresscode ‘Jacquets’ staan? Dan weet jij na dit blog waarin je wel kan verschijnen!

Wat is een jaquet?

Een jacquet is een kostuum voor mannen die wordt gedragen tijdens belangrijke gelegenheden zoals een bruiloft, een diner of een formaliteit bij de koning of koningin. Dit kostuum bestaat uit een gestreepte grijze broek zonder omslag en een zwarte lange jas dat rond is afgesneden bij de voorpanden. Bij het kostuum hoort een wit overhemd met een blinde knoopsluiting en dubbele manchetten. Als accessoires wordt er gekozen voor suéde of glacé handschoenen en een grijze (of pastelkleurige) das met een hoge hoed. Om het kostuum helemaal af te maken draagt de man zwarte, gladde schoenen voorzien van een spitse of ronde punt.

Waar koop je een jacquet?

Zoals je misschien al door heeft het op zijn zachts gezegd nogal wat voeten in de aarde en moeten de verschillende items voldoen aan een aantal criteria. Om te zorgen dat je, je jacquet op de juiste manier draagt en dat de jacquet bij je past is het verstandig om deze te laten aanmeten of je te laten adviseren door een expert. Er bestaat namelijk verschillende soorten en maten jacquets en niet iedere maat jacquet is geschikt voor iedereen. Daarnaast staat er niet meer slordig dan een jacquet dan niet mooi aansluiten op de maten van het lichaam. Een te kort of te lang jasje is bijvoorbeeld een echte boosdoener maar ook een jasje wat niet dicht kan of waarvan de knopen juist op springen staan kan ook echt niet. Zeker omdat deze dresscode voornamelijk wordt gedragen bij belangrijke gelegenheden is het ontzettend belangrijk dat alles klopt. Een kleine missers wordt namelijk direct opgemerkt en zal ten koste gaan van het hele plaatje.

Iets meer kleur

Gelukkig zijn ze tegenwoordig wel iets soepeler wat de kleuren betreft en daarom worden mannen ook steeds vaker gezien met een andere kleur stropdas. Grijze is niet meer altijd de standaard en ook pastelkleurige stropdassen worden dus steeds vaker goedgekeurd. Het is zelf zo dat dit je jacquet een beetje uniek maakt. Zorg er ten alle tijden wel voor dat de kleur van je stropdas lichter is dan van je pak en pak niet teveel uit met kleur. Neon roze of gifgeel zal bijvoorbeeld iets minder gewaardeerd worden.

Reacties zijn gesloten.